Happokuorinta

Ihon pinnassa alkaa näkyä erilaisia muutoksia kun ikäännymme: iho paksuuntuu ja karhentuu ja siinä alkaa näkyä niin ryppyjä kuin UV-valovaurioita (maksaläiskiä) ja pintaverisuonet laajenevat (couperosa). Tähän kaikkeen vaikuttaa niin hoitotottumukset, ruokavalio, UV-säteet, ilmansaasteet kuin uni ja lepokin.

Kun seerumit tai voiteet eivät enää imeydy tai meikki ei enää pysy kasvoilla on aika tulla ammattilaisen tekemään happokuorintaan.

Happokuorintoja on useita erilaisia – kevyistä maitohappokuorinnoista vahvoihin salisyylihappokuorintoihin. Happo valitaan aina asiakkaan ihon kunnon ja halutun lopputuloksen mukaan.

Happokuorinta

  • poistaa kuollutta ihosolukkoa (karhea, kuiva iho)
  • lisää ihon aineenvaihduntaa
  • supistaa ihohuokosia
  • vähentää bakteereita ihosta (akne, ruusufinni)
  • tasapainottaa talineritystä
  • stimuloi uusien solujen syntymistä

Happo levitetään hyvin puhdistetulle iholle ja annetaan vaikuttaa 2 – 15 min riippuen ihosta sekä haposta. Hoitaja tarkkailee ihoa kokoajan, jolloin happo ei voi kuoria ihoa liikaa. Happo neutraloidaan, iholle levitetään rauhoittava, kosteuttava seerumi sekä viilentävä ja rauhoittava naamio (vaikutus 20 min).
Hoitoon voidaan hyvin lisätä kosteuttava ja viilentävä Jet Peel –happikäsittely.

Happohoidot soveltuvat erittäin hyvin myös miesten iholle.

Iho saattaa punoitta hieman ja ihotyypistä riippuen myös hilsehtiä pari päivää hoidon jälkeen. Ihon kosteuttaminen, ravitseminen ja suojaaminen (niin UV-säteiltä kuin ilmansaasteiltakin) on ensisijaisen tärkeää seuraavina päivinä hoidon jälkeen. Mitä paremmin ihoa hoitaa, sitä pidempään tulokset kestävät ihossa.

Happohoitoja tulisi ottaa vähintään 3-5 kerran sarjoina 1-3 viikon välein (riippuen hapon vahvuudesta)
Suosittelen jonkinlaista happokuorintasarjaa aina ennen imeyttäviä tai kiinteyttäviä hoitoja, jolloin iho on vastaanottavaisempi hoidoille.

Environ

environ fiini

Jane Iredale

Jane Iredale - Fiini

Hoitokokemuksia

hoitokokemuksia

Fiini

Saija Kunttu - Fiini 
Saija Kunttu
Ihonhoitoklinikka Fiini
Linnankatu 1 B, (1. krs)
20100 Turku
0400 631 474